Harvning af kornstub

Når marken er høstet og halmen er fjernet, eller er blevet snittet direkte ud på marken, er der flere vigtige faktorer der gør sig gældende, for at etableringen af næste afgrøde bliver en succes. Der er dog specielt 2 faktorer der vigtige i den altid travle tid der kommer når først høsten er i hus.

1. Hurtigst muligt bør omsætningen af den tilbageværende stub og halm kickstartes med en øverlig harvning, så jord og ikke mindst jordbakterierne kommer i berøring med stub og halm. Derved kan vi hjælpe processen i gang.

2. Vigtigt er det også at få spildkorn og ukrudtsfrø til at spire hurtigt hvis man ønsker at sprøjte marken med Glyphosat, inden etablering af f.eks vinterhvede. Også her sikrer en øverlig harvning med Kellyharven, at mest muligt spildkorn og ukrudtsfrø provokeres til fremspiring, uden at konservere ukrudtsfrøene, som det ofte sker hvis der harves for dybt. Denne harvning med tallerkenharven har yderligere den fordel, at kapilarvirkningen i jorden ikke brydes. Dette bevirker at jorden stadigvæk er fast at køre på ved efterfølgende jordbehandling. Også efter en periode med regn.

Exif_JPEG_PICTUREExif_JPEG_PICTURE

 

Comments are closed.